600’den fazla kişiyi öldüren kadın: Giulia Tofana

17. Yüzyıl dünyasında evlilikler çıkar ilişkileri için yapılıyordu bu sebeple de özellikle kadınlar nüfuslu olan erkeklerle evlenerek sadece üremeye çalışan araçlar olarak görülürdü. Fikirlerinin ve hayatlarının bir önemi yoktu. Hayatlarında yaptıkları kötü evlilikleri devam ettiremeyeceğini düşünen kadınlar, eşlerinin hayatlarına son verebilmenin bir çaresini bulmuştu; arsenik.

Giulia Tofana bu dönemde yaşayan profesyonel bir zehir satıcısıydı. Yaptığı arsenik, kurşun ve güzelavrat otunun karışımından oluşan ve “Aqua Tofana” yani “Tofana Suyu” adını verdiği zehri, kozmetik kutularında satıyor ve böylece hiçbir erkeğin anlamamasına sebep oluyordu. Zehir iki farklı şekilde satılıyordu. Biri pudra kutusu olarak diğeri de Aziz Nicholas resimleri olan küçük şişelerdi. 

Bu karışımın birkaç damlası bile birini öldürmeye yeterdi. Ancak bu durumun hemen anlaşılmaması için zehrin dozajlarla uygulanması gerekiyordu. Giulia’nın zehri başlangıçta soğuk algınlığı belirtilerine çok yakın belirtiler ortaya çıkarıyordu. Bu sebeple hiçbir şüphe uyandırmadan kadınlar İkinci ve üçüncü dozu uygulayabiliyordu. Bu dozlardan sonra kusma, mide yanması ve diğer sindirim sistemi rahatsızlıkları başlıyordu.Dördüncü dozdan sonra ise kadınlar amaçlarına ulaşıyordu.

Giulia hem kendini hem de müşterilerini temize çıkartmanın da bir yolunu bulmuştu. Müşterilerine eşlerinin ölümünden sonra, yas tutmalarını ve doktorlardan sağlıklı eşlerinin neden öldüklerini anlamadıklarını söyleyip otopsi istemelerini söylemişti.

Yani Giulia’nın karışımında otopsi yapılsa bile kanda zehre dair hiçbir belirti bulunamıyordu. Bu sebeple çift taraflı bir kazanç durumu söz konusuydu. Giulia’nın müşterileri de ağzı sıkıydı ve sadece güvendikleri ve sorunları olan arkadaşlarına bu sırlarını paylaşıyorlardı. Ancak Giulia’nın saltanatı 600 kişiden fazla ölümden sonra son buldu. Nasıl mı?

Eşini ünlü zehirle öldürmek isteyen bir kadın, yemeğe kattığı zehiri eşine verdikten hemen sonra pişman olup her şeyi itiraf edince, Giulia’nın kraliçelik dönemi son buldu. Ve idamına karar verildi Giulia’nın bir kızı vardı ve kızına her şeyi öğretmişti. Karardan kaçan kızı da bir süre sonra idam edildi ve bu büyük saltanat, varisiyle beraber son buldu.

KAYNAKÇA

https://unbelievable-facts.com/2021/04/giulia-tofana.html

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın